”Välkommen till en ren och säker miljö”
Oavsett i vilken byggnad du befinner dig i så är det viktigt att erbjuda en hygieniskt ren miljö - och det hela vägen från entren in till det gemensamma fikarummet.
Se över och uppdatera dina städmetoder och rutiner lägg särskild vikt vid de ytor som många kommer i kontakt med, för att sända tydliga signaler om dina kollegor/gästerna/kunder vistas i en ren miljö.
Vanliga kontaktytor där smitta kan spridas!
Utöver den vanliga rengöringsprocessen är det extra viktiga att lägga extra uppmärksamhet på ytor som ofta berörs. För att minska risken för smittspridning bör dessa ytor rengöras oftare.
Entré/Trapphus/Hiss
Entré/Trapphus/Hiss
- Ledstänger
- Hissknappar
- Dörrhandtag
- Strömbrytare
Badrum
Badrum
- Handtag och dörrlås
- Spolknapp och handtag
- Handfat och kranar
- Toalettstol
- Sanitetsbehållare
Fikarum/personalrum
Fikarum/personalrum
- Dörrhandtag
- Kaffebryggare, kaffemaskiner, mikrovågsugn och diskmaskiner
- Köksredskap och utrustning (t.ex. knivar, skärbrädor)
- Kranar
- Bord och stolar
- Skåp/lådor och dörrknoppar